Sekcija pri Prirodoslovno tehničkoj školi

PDFIspis

Prirodoslovci06Sinoć je u knjižnici Prirodoslovno tehničke škole održano prvo predavanje za članove naše najmlađe planinarske sekcije koja će djelovati pri toj splitskoj srednjoj školi.

 

 

 

Još od davne 1948. unutar brojnih osnovnih i srednjih škola grada Splita i njegove okolice djeluju planinarske sekcije koje su dale značajan doprinos razvoju Društva. Iz tih sekcija su potekli i neki od naših najvrijednijih i najkvalitetnijih planinarskih kadrova, stoga kad nam se ovog ljeta obratila prof. Zrinka Lončar puna entuzijazma i elana, sa željom za osnivanjem sekcije u gore navedenoj srednjoj školi, u kojoj inače radi kao profesorica geologije i geografije, s neizmjernim smo zadovoljstvom objeručke prihvatili njenu ideju.

Program aktivnosti je brzo pripremljen, a odaziv školaraca je premašio sva očekivanja. Interes za uključenje u Sekciju je pokazalo oko 230 učenica i učenika škole, što je još jedan jasan pokazatelj sve izraženije želje mladih za boravkom u prirodi.

 

Prirodoslovci01

 

Prirodoslovci02

 

Prirodoslovci04

 

Prirodoslovci05

 

Sinoć se na prvom predavanju, nakon zadnjeg sata školske nastave, okupilo 80-ak zainteresiranih mahom iz druge školske smjene. Školarce je u ime HPD "Mosor" pozdravio predsjednik Goran Gabrić i zaželio im dobrodošlicu u veliku Mosorašku obitelj.

Nakon pozdravnih riječi, iz kraćeg predavanja o pripremi za odlazak u planinu saznali su što im je najneophodnije za ponijeti sa sobom u planinu, te kako se kvalitetno pripremiti za planinarenje. Vidjeli su kako izgleda planinarska oprema i što treba sadržavati jedan tipični planinarski ruksak. Osim toga, imali su i prigodu pogledati dio filma nastalog na jednom od Mosoraških izleta kako bi bar donekle stekli dojam što nam planinarenje kao stil života donosi sa sobom.

Dobro nam došli, naši Prirodoslovci!

 

Tekst: Denis Vranješ

Fotografije: Sanja Marinov