1. Markacistički kamp

PDFIspis

prvi-markacisticki-kamp-1 

 

24.i 25.rujna na Velebitu se održao prvi Markacistički kamp u organizaciji PD Paklenica - Markacistička sekcija. Rekla bi - pravo osvježenje na planinarskoj sceni! Na prekrasnom mjestu u kampu Vrata Velebita (iznad Tribanj Kruščice), uz program, spizu, glazbu... Ma! Svaka čast organizatorima!

 

prvi-markacisticki-kamp-2

 

Radni dan je bio uz naše poznate rekvizite: pinele, boje, škare, pile,krpice, rukavice i jedan veeeliki stup... kese pune spize (da slučajno ne smršavimo), a cilj stara staza prema Stapu koja vodi od Ljubotića preko Zagona. Radili su zajedno markacisti iz raznih planinarskih društava praćeni predivnim vidicima - staza je samo tekla u dobroj radnoj atmosferi i veselju smo je i završili!

 

prvi-markacisticki-kamp-3

 

Ovaj skup markacista podsjetnik je na važnost ovog oblika volonterizma, jer planinarske staze svi koriste, a one nisu tu oduvijek bile. Iz sezone u sezonu ako ih se ne čisti i održava - nestale bi, izgubile bi se. Podsjetio nas je na to i dokumentarni film o slavnom planinaru Slavku Tomerlinu Tateku, koji je doslovno izmislio staze po neprohodnim predjelima, izgradio kućice kojima i danas rado navraćamo. Kako, pitamo se i danas diveći se tom velikom čovjeku!

 

prvi-markacisticki-kamp-4

 

Pa dragi planinari, u ime svih izgrađenih staza koje su nam ostavili preci i predhodnici - svako od nas bi se trebao odazvati na radne akcije - markacističke akcije u svojim Društvima.

 

prvi-markacisticki-kamp-5

 

Ovaj skup tu potrebu osviještava u planinarskoj zajednici.

 

prvi-markacisticki-kamp-6


Četiri sudionice HPD Mosora s ponosom su bile dio ove priče: Margarita, Slobe, Sonja i Maja.

 

prvi-markacisticki-kamp-7

 

prvi-markacisticki-kamp-8


Pozdrav, do slijedeće akcije markacije,

Maja Prizmić