Otvorenje 21. izložbe planinarske fotografije

PDFIspis

izlozba

 

Pozivamo Vas na otvorenje 21. izložbe planinarske fotografije u utorak 16. studenog. 2021.g. u 19h u u Galeriji Muzeja grada Splita, Dioklecijanova 2.

 

HPD "Mosor" je organizirao međunarodni fotografski natječaj „Spajanje s duhom prirode“ koji je bio otvoren za sve profesionalne i amaterske fotografe, a stručni žiri u sastavu Dalibor Prančević (prof. povijesti umjetnosti), Valentino Bilić Prcić (fotograf), Dražan Mimica (planinar, speleolog i višestruko nagrađivani fotograf) i Antonio Miše (fotograf) izabrao je 50 fotografija svrstanih u šest kategorija od 28 autora. Na natječaju je sudjelovalo 120 autora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Italije i ukupno je prispjelo 1051 fotografija.


Čestitamo pobjednicima, pohvaljenima i odabirnim autorima i zahvaljujemo se svima koji su učestvovali na natječaju.

 

Kustosica izložbe je Maja Prizmić (povjesničarka umjetnosti):
„Na ovoj izložbi vidjet ćete najbolje fotografije iz različitih kategorija, a zajednička im je tema veličanstvena priroda. Svaka prikazana fotografija pjesma je vizualne umjetnosti ili bezvremena priča čovjekovog postojanja. Kontemplacija o prolaznosti: lepet krila ptice, trag srne, davna obitelj gorštaka ispred planinske kolibe – onako iskreni, jedinstveni i svoji… Fascinacija onim što je vidjelo i zabilježilo umjetnikovo oko: trenutak uhvaćen u vječnosti, u nemiru zraka, svjetlosti i vode, trenutak spajanja s duhom prirode, bio to kamen, životinja ili čovjek. Čovjek kao slučajan prolaznik ili junak. A planina kao veličanstvena kulisa postojanosti, veličine, mira i samoće… Uživajmo u ovim nadahnutim fotografijama kroz objektive umjetničkih fotografa na 21. tradicionalnoj međunarodnoj izložbi planinarske fotografije Foto sekcije HPD-a „Mosor“.

 

Nadamo se da ćete svojim prisustvom uveličati otvorenje ove tradicionalne izložbe.

 


dr.sc. Ivana Radonić
Predsjednica HPD-a „Mosor“

 

Žana Hrkać
Pročelnica Fotosekcije HPD-a “Mosor”