Novosti iz Katakombi

PDFIspis

Boulder 09Ovog ljeta nije bilo odmora za  vrijedne članove Sportsko-penjačkog odsjeka HPD Mosor koji su tijekom pet tjedana potpuno uredili našu boulder dvoranu na Mertojaku (Doverska 33) kako bi spremno dočekala početak nove školske godine i povratak naših mladih penjača ali i rekreativaca u legendarne mosoraške katakombe.

 
 
Skinuta su sva hvatišta koja su potom temeljito oprana, opituran je i drugi dio dvorane kako bi sad cijela bila u istim bojama, promijenjeni su vijci na hvatištima i sad su katakombe još ugodnije mjesto za treniranje ponajboljih hrvatskih sportskih penjača.
 
Boulder 01
 
S djecom triput tjedno (ponedjeljkom, srijedom i petkom u kasnim poslijepodnevnim satima) rade licencirani treneri, diplomirani kineziolozi Ante Đapić i Ivo Kolak, a zbog što kvalitetnijeg rada i individualnog pristupa svakom djetetu veličina grupe je ograničena na razmjerno mali broj djece.
 
Boulder 02
 
Boulder 03
 
Moramo istaknuti da je interes za treninzima sportskog penjanja iz godine u godinu sve veći, jer su njegove koristi u fizičkom i mentalnom razvoju djeteta nebrojene, a osim toga sportsko penjanje je i najmlađi olimpijski sport.Naši natjecatelji redovito sudjeluju u Prvenstvima Hrvatske koji se svake godine organiziraju u drugom gradu i drugoj penjačkoj dvorani, a s njih donose brojna odličja i, što je još važnije, nezaboravne uspomene na druženja s vršnjacima s kojima dijele zajedničku ljubav prema penjanju.
 
Boulder 04
 
Boulder 05
 
Trenutačno imamo još samo nekoliko slobodnih mjesta u srednjoškolskoj grupi, pa se svi zainteresirani mogu javiti treneru Anti Đapiću na broj telefona: 091/794-9515
 
Boulder 06
 
Boulder 07
 
Boulder 08