Evo vam staze!

PDFIspis

Markiranje 07Napokon je završena staza Amižići - izvor Sedrenik - Štamparija kojom će uskoro uzbrdo trčati trekeri 1.TREK UTRKE HPD MOSOR, a koju možete i vi prohodati za 2 sata. 

 
 
Staza nije teška, ali malo ćete se uspuhati uzbrdo do izvora Sedrenik i nakon što se za nagradu napijete planinske vode, nastavite dalje markacijama prema Štampariji. Pri kraju vas čeka prelijep dio uz suhozide i dok se već vidite u glavnoj ulozi filma P.S.I love you u sceni uz suhozide na zelenim proplancima Irske, na šta mene asocira taj dio puta, eto već ostataka zidina Štamparije što je cilj utrke i nove Perine kuće na uzvišenju povrh Štamparije. Kod Pere možete užicati vode ;) 
 
Markiranje 01
 
Markiranje 02
 
Markiranje 03
 
Markiranje 04
 
Ovim putem možete doći i do planinarskog doma Umberto Girometta i Lugarnice HPD Mosor, ovisno o tome što izaberete na raskršćima ;) , a ako trebate detaljnije upute pročitajte prošle tekstove markacijske sekcije HPD Mosor. Vrijedno društvance nastavilo je taj dan obnavljati i dalje putom do duplog raskršća za Lugarnicu gdje smo bili prisiljeni stati zbog spuštanja mraka. 
Hvala rijetkim, divnim ljudima koji su sudjelovali u ovoj viševikendskoj akciji za sve nas, za Mosor. 
 
Markiranje 05
 
Markiranje 06
 
Tekst i fotografije: Vanja Vuković