Novi zamah školske sekcije "Prirodoslovci"

PDFIspis

PrirodoslovcimalaŠkolska sekcija "Prirodoslovci" djeluje pri splitskoj Prirodoslovno tehničkoj školi od listopada 2013. i okuplja učenike i nastavnike koji vikende žele provesti daleko od zagušljivih gradskih prostora, u druženju u prijateljskoj atmosferi i na čistom planinskom zraku.

 

Kad nam se prof. Zrinka Lončar prvi puta obratila s upitom o mogućnosti osnivanja jedne ovakve sekcije koja bi djelovala pod okriljem HPD Mosor s oduševljenjem smo se prihvatili rada na osnivanju iste. Dvije godine su provođeni izleti na planine u našem okruženju Mosor, Kozjak, Mošnicu, Omišku Dinaru, Biokovo, a išlo se i Cetinom od ušća prema izvoru te su u školskim prostorijama održavana predavanja opće planinarske tematike sa ciljem educiranja naših mladih planinara za sigurno kretanje i boravak u planinama.

 

Mosnica11

 

Mosnica18

 

Šumski04

 

A ove je godine u novi statut HPD Mosor uključena školska sekcija „Prirodoslovci“ čime su stečeni uvjeti za još tješnju suradnju između škole i našeg društva. Sve je to kulminiralo današnjim potpisivanjem sporazuma o suradnji, na kojem je radio naš vrijedni Goran Gabrić, između ravnateljice škole Ane Zamberlin i predsjednika "Mosora" Denisa Vranješa s obostranom željom da se aktivnosti unutar Sekcije nastave obavljati bar podjednako uspješno kao i u protekle dvije godine. Naime, naše Društvo poklanja maksimalnu pozornost sigurnosti svih sudionika izleta koje organiziramo za naše "Prirodoslovce", tim više što imamo na umu njihovu dob te sve izlete vode naši najstručniji i najškolovaniji vodički kadrovi.

 

Bukovac08

 

Prirodoslovci 03

 

Omiška 02

 

Nakon dva već održana izleta u ovoj školskoj godini i sinoćnjeg prvog predavanja koje je okupljenima održao pročelnik SPV Split Josip Glavinović na temu pravilnog odabira planinarske opreme, u prosincu nas očekuje još jedan Šumski dan, a za sljedeću godinu pripremamo još sadržajniji i zanimljiviji program izleta i predavanja.

 

Prirodoslovci04

 

Šumski 03

 

Prirodoslovci14

 

Pozivamo sve učenike i nastavnike Prirodoslovno tehničke škole da nam se pridruže i otkriju jedan sasvim novi svijet, tako blizu i nadohvat ruke…