Alpinistički odsjek-Novosti

Ljetna alpinistička škola

07 Rujan 2021

AO-skola-2021 thPribližava se početku još jedna alpinističke škole u organizaciji AO HPD Mosor pa pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže. Prijave su otvorene od 06. rujna do 23. rujna 2021.

Nastavi čitati

 

Ljetna alpinistička škola 2020.

21 Listopad 2020

ao-skola thPribližava se početku još jedna ljetna alpinistička škola u organizaciji AO HPD Mosor pa pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže. Prijave su otvorene u periodu od 22.10.2020. do 3.11.2020.

Nastavi čitati

 

Alpinizam je nerazdruživa ljubav čovjeka i prirode

16 Siječanj 2020

alpinizam sd clanakUNESCO je alpinizam proglasio nematerijalnom svjetskom kulturnom baštinom. Tom prilikom je naša pročelnica alpinističkog odjeka Ana Buklijaš razgovarala s novinarkom Slobodne Dalmacije Ljubicom Vuko i predstavila rad našeg društva, te alpinizam općenito kao sportsko rekreativnu disciplinu. Ovom prilikom bismo se zahvalili Ljubici Vuko i Slobodnoj Dalmaciji na iskazanom interesu, a članak možete pročitati na linku ispod ili tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije od subote 18.01.2020.

 

Nastavi čitati

 

Peti vikend alpinističke škole, Kozjak

24 Listopad 2019

5-vikend-alpinisticke-skole thSubota sedam ujutro, savršen sunčan dan, nalazimo se po dogovoru na Gospinom putu iznad Kaštel Sućurca. Na predavanju prošlog četvrtka učili smo karabinersku kočnicu, gardu i svetog Bernarda; plan je danas te sisteme vježbati na stijeni. Od instruktora su danas s nama Mišina i Jure i ukratko s nama ponovo prolaze teorijski dio prije nego što sisteme iskušamo u praksi.

Nastavi čitati