Speleološki odsjek-Novosti

Kanin - Renejevo brezno 2. dio

12 Studeni 2014

SAM 7534 malaMakadamom smo uhvatili još nešto visine. Dok je radila žičara, speleolozi su je obilato koristili kako bi skratili put do jama koje se nalaze na visokim platoima ispod samih vrhova. Nažalost, nas čeka 4 sata hoda.

 

Nastavi čitati

 

Kanin - Renejevo brezno 1. dio

10 Studeni 2014

Kanin malaKanin je planinska skupina u Julijskim Alpama na slovensko - talijanskoj granici. Visoki Kanin, vrh, doseže 2587 metara visine. Iako je planina predivna, nije popularno odredište planinara koji radije biraju zvučnija planinska imena kao što su Triglav, Jalovec i Mangart koji su u neposrednoj blizini.

Nastavi čitati

 

Grotta Impossibila

06 Studeni 2014

SAM 7413malaDugo mi je poznata činjenica da se na pitomim brdima oko Trsta nalaze tisuće speleoloških objekata. Svojevrsni je to raj za jamare i tome u prilog govori podatak da samo Trst ima 11 speleoloških klubova i stotine speleologa. Ali, sve mi je to nekako bilo daleko od ideje da pođem tamo na jamarenje. Dok se iznenada nije ukazala i prilika za to.

Nastavi čitati

 

Borba za metre i Kita za sladokusce

10 Listopad 2014

Kita malaPonovno smo u Kiti. Od mnogih najava pustih ekipa i spajanja praznika i mnogo dana na dnu jame, spala knjiga na dva slova. Da budem precizniji, četiri! Kate i ja idemo iz Splita, Ana i Stipe iz Zagreba. 

Nastavi čitati