Izletnička sekcija - Novosti

Mala planinarska škola na Velebitu

18 Srpanj 2012

mala-skola-285x300U periodu od 25. lipnja do 01. srpnja ove godine na Alanu na Velebitu je u organizaciji Hrvatskog planinarskog saveza održana Mala velebitska planinarska škola u kojoj su sudjelovali mladi planinari u dobi do 12 godina iz 14 planinarskih društava iz svih krajeva Hrvatske, a među njima i naše dvije mlade članice Marieta Rumora i Dora Tolić, te članovi dva planinarska društva iz Brežica i Domžala u Sloveniji.

Nastavi čitati

 

Po Durmitoru - 3. dio

16 Srpanj 2012

Dan03malaTreći je dan našeg boravka na Durmitoru. Za danas je po planu canyoning tura u kanjonu Nevidio, koji nam je dogovorio naš dugogodišnji član i pročelnik HGSS-a gdin. Vinko Prizmić. Kanjon Nevidio je tok Male Komarnice koja izvire na južnim obroncima Durmitora, a dolaskom na sami kraj doline počinje kanjon Nevidio ili Nevidjbog, kako još možemo čuti od nekih stanovnika ovog kraja.

Nastavi čitati

 

Mosoraški poklon bonovi

13 Srpanj 2012

PoklonOd ovog tjedna u "Mosora" uvodimo jednu novinu, a to je mogućnost da nekome za rođendan ili neku drugu svečanu prigodu poklonite bon kojim će ta osoba kojoj je namijenjen moći plaćati planinarske izlete u organizaciji našeg Društva.

Nastavi čitati

 

Po Durmitoru - 2. dio

12 Srpanj 2012

Dan2malaOsvanulo je obeshrabrujuće jutro. Gusti su se oblaci nadvili nad stijene Savinog kuka koje bi inače prve ugledali po izlasku iz kuće. Sad više nema ni potrebe za žurbom. Odosmo mi ranoranioci do Žabljaka na prvu jutarnju kavicu i to opet do "Lune“, gdje smo sinoć slasno objedovali. Putem zastajemo tek pred pekarom uzeti primamljive kolače od borovnice. Njami! 

Nastavi čitati