Izletnička sekcija - Novosti

Sridom u Mosora - Mount Chimborazo

19 Travanj 2023

mount-chimborazo thKoja je najbliža točka Suncu na planeti Zemlji?? Tu titulu nosi Mount Chimborazo u Ekvadoru sa svojih 6.288 m/nv. Trenutno je neaktivni vulkan smješten u Zapadnim Kordiljerima, jednom od ogranaka Anda. Čak nije ni njezin najviši vrh, ali kada se popnete na tu najvišu točku, nigdje drugo na Zemlji niste bliže Suncu.

Nastavi čitati

 

Sridom u Mosora- uspon na Ama Dablam

16 Travanj 2023

ama-dablam thDragi mosoraši, prijatelji i svi vi koji volite planinu i planinarenje, pozivamo vas da 19.04.2023 u 20:00 sati dođete u prostorije HPD Mosora, Sinovčićeva 2, na još jednu priču o ispunjenom snu - usponu na Ama Dablam 6.814 m/nv (Nepal). Priču će ispričati trojac iz HPK Sv. Mihovil - Šibenik: Antonia Viljac, Leonardo Grubelić i Luka Dubravica.

Nastavi čitati

 

Povratak korijenima

15 Travanj 2023

povratak-korijenima thOpću planinarsku školu u prvom travanjskom vikendu Natogorci su nastavili na mjestu gdje se ljubav prema planinama i želja starih splićana za upoznavanjem istih najprije pretvorila u stvarnost. Simbolika Mosora itekako je prisutna i ona izbija u različitim perspektivama.

Nastavi čitati

 

Sridom u Mosora

31 Ožujak 2023

afrika-01-thU srijedu se u klubu Quasimodo (hvala im na ustupanju prostora) na predavanju naših članova na najviši  vrh Afrike Uhuru Peak 5.895 m/nv tražilo mjesto više. Hvala sudionicima što su s nama podijelili iskustva sa svoje afričke avanture i još jednom im čestitamo!

Nastavi čitati