Izletnička sekcija - Novosti

Predavanje - Olimp i uspon na Mytikas (2.918 m/nv)

25 Rujan 2023

olymp thPrvo ovo jesensko predavanje je održano ovu srijedu 20.09.23, pa odmah krenulo od planine bogova grčkoga Olimpa i uspona na Mytikas (2.918 m/nv).

Nastavi čitati

 

Izlet Igman, Trebević

21 Rujan 2023

igman-trebevic thZadnji tren upadam na popis za izlet. Baš mi se planinari; druži, smije, penje… Idu mi i prijatelji iz razreda. Šibenska ulica, mutno- sanjivi pozdravi… i krećemo. Pobjegni od stvarnosti, hodaj gustom šumom, sakrij se u njenoj dubini. Diši i sanjaj.

Nastavi čitati

 

Najava Opće planinarske škole HPD Mosor

01 Rujan 2023

ops-jesen-2023-thDana 10. listopada 2023. g. započinje s radom nova opća planinarska škola u organizaciji HPD "Mosor" na kojoj se zbog kvalitetnog rada, za što su ponajprije zaslužni vrsni predavači i instruktori sve odreda pripadnici Vodičke službe HPS-a i HGSS-a uvijek traži mjesto više. POPUNJENO

Nastavi čitati

 

6. Visokogorska škola HPD-a "Mosor"

11 Srpanj 2023

vs-skola thVisokogorska sekcija HPD-a "Mosor" za članove Društva organizira visokogorsku školu na kojoj će se tijekom šest mjeseci trajanja škole polaznici upoznati sa svim opasnostima i izazovima koje nose usponi u visokogorju, ali i istovremeno otkriti sve čari planinarenja po snijegom pokrivenim planinama.

Nastavi čitati