Sa čišćenja grebenske staze

PDFIspis

Markiranje 01Kad nas je dobro vrijeme nekako krenulo, pomislili smo da bi bilo šteta propustiti priliku i ne iskoristiti nedjelju za akciju markiranja.

 

Kako se bliže Dani hrvatskih planinara koje ove godine na Mosoru organizira naše planinarsko društvo, zaduženja su podjeljena i već se uveliko radi na organizaciji. Jedno od zadataka je da planinare koji će tih dana posjetiti Mosor dočekaju dobro markirane i očišćene staze.

Mosor je jedno od najaktivnijih hrvatskih planinarskih društava, a to se osim u organizaciji izleta i raznih aktivnosti, od predavanja do izložbi, očituje i u dobrom radu Markacističke sekcije koja se brine o mosorskim planinarskim stazama.

Ovaj put smo odlučili proći stazu od Sitno Gornjeg do Ljubljana pa grebenom do Vicka i provjeriti stanje markacija i zaraslost staze.

 

Markiranje 02

 

Markiranje 03

 

Obzirom da su cijelom stazom markacije jako dobre, nije ih bilo potrebno obnavljati. Na pojedinim mjestima staza je zarasla i taj dan smo proveli čisteći stazu.

Grebenske staze su posebno lijepe, ali ako vas uhvati loše vrijeme naporne su i opasne. To se nije moglo reći za ovaj put. Topao i sunčan dan bez vjetra s pogledom na more i sniježne planine učinili su da je ostati što duže na ovoj stazi bila prava blagodat.

 

Markiranje 04

 

Markiranje 05

 

Kad te zanese posao, zaboraviš na vrijeme i pa tako ni mi nismo primjetili da se dan pomalo bliži kraju.

 

Markiranje 06

 

Markiranje 07

 

A to što smo zakasnili na fažol na domu i spustili se do Sitnog u debelom mraku, nismo puno marili. Bili smo zadovoljni urađenim poslom jer kako se kaže, nije samo zadovoljstvo u primanju nego i u davanju. Vjerujem da se slažete sa mnom.

 

Tekst i fotografije: Sonja Nikolin