Uređena staza od Lugarnice prema Ljubljanu

PDFIspis

Markiranje 11Dobro vrijeme i dobra volja su najvažnije stvari za organizaciju akcija u planini, a baš volje Mosorašima nikad ne nedostaje.

 

 

 

Uz dva izleta, jednog po planu izleta i drugog, planinarske škole pa radne akcije na planinarskom domu i pošumljavanje, te nedjelje je bilo mjesta i za akciju markiranja. Pa nije Mosor bez razloga jedan od najbrojnijih hrvatskih planinarskih društva pa može bez problema organizirati nekoliko akcija u jednom danu i to uspješno.

 

Markiranje 01

 

Te nedjelje, sunčane nakon nekoliko kišnih dana, planirali smo postaviti nove putokaze na stazi od Lugarnice prema vrhu Ljubljan, obnoviti markacije na mjestima gdje je potrebno i očistiti stazu. Podijelili smo alat pa kako se u narodu kaže "kom pinel kom škare i pila".

 

Markiranje 02

 

Markiranje 03

 

Maja i Dragana su naše novo pojačanje u markacističkoj sekciji, a našu grupu markacista ovaj put su povećala i dva četvoronožna ljubimca, Maza i Atila.

Markiranje 04

 

Markiranje 05

 

Kaže se da slika govori tisuću riječi pa ću biti kratka i ostaviti da fotografije govore umjesto mene. Umjesto pinela uzela sam fotoaparat, a posao pisanja natpisa ipak sam prepustila boljoj. Kao što možete vidjeti, Maja to radi vrhunski.

Markiranje 06

 

Markiranje 07

 

Mislim da je jedna od najvećih želja svih nas da u životu radimo ono što volimo i ono što nas čini sretnim i ja vjerujem da ćete to osjetiti baš na ovim fotografijama. Markirajući i uređujući staze jedan je korak da približimo svima ljepote Mosora, a i da nekoga potaknemo da nam se pridruži. Kako sam već jednom napisala, zašto bi samo mi guštali. Pridružite nam se pa ćemo zajedno.

Markiranje 08

 

Markiranje 09

 

Markiranje 10

 

I samo da znate, proljeće pomalo dolazi i zato brže u planinu osjetiti kako se priroda budi. Mosorske staze vas čekaju, očišćene i dobro markirane.

 

Tekst i fotografije: Sonja Nikolin