U Mosorskoj stijeni

PDFIspis

Prirodoslovci 14Ove su nedjelje naši Prirodoslovci bili na svom prvom izletu u novoj školskoj godini. A ovaj je izlet bio poseban po tome što je uključivao i vježbu penjanja i abseila (spuštanja niz uže) na Istarskoj glavici poviše planinarskog doma na Mosoru.

 

Vjerojatno je stoga na izlet krenuo dosad rekordan broj Prirodoslovaca, gotovo cijela Sekcija. Njih 30-ak predvođenih voditeljicom Sekcije prof. Zrinkom Lončar pristiglo je u nedjelju ujutro na suncem okupani Mosor. Studeni zasad na svu sreću ne opravdava svoje ime.

 

Vježbu je za opću planinarsku školu HPD Mosor organizirao i vodio instruktor HGSS-a Srđan Vrsalović, a kako bi sve prošlo u najboljem redu ruku su mu dali brojni vodiči: Robi, Matea, Sanja, Žeki, Dolores i Vinci.

 

Prirodoslovci 13

 

Prirodoslovci 12

 

Zbog brojnosti polaznika opće planinarske škole, ali i dužine smjera, ovog puta za razliku od Malačke svi zainteresirani Prirodoslovci nažalost nisu došli na red za penjanje, pa ćemo za njih organizirati posebnu vježbu u što skorije vrijeme. Odaziv Prirodoslovaca je i nas organizatore ugodno iznenadio.

Oni koji su se uspjeli uhvatiti u koštac s klinovima i ukapčanjima, stijenu su s uspjehom savladali. Ostale uskoro očekuje nova prigoda J

 

Prirodoslovci 01

 

Prirodoslovci 02

 

Prirodoslovci 03

 

Prirodoslovci 04

 

Prirodoslovci 06

 

Prirodoslovci 07

 

Prirodoslovci 08

 

Prirodoslovci 09

 

Prirodoslovci 10

 

Prirodoslovci 11

 

Tekst: Denis Vranješ

Fotografije: Zrinka Lončar