Podjela diploma opće planinarske škole

PDFIspis

DiplomeSkola2012malaSinoć je podjelom diploma u HPD "Mosor" završila s radom još jedna opća planinarska škola...  

 

 

 

 

 

Tijekom dva mjeseca školovanja polaznici su zahvaljujući stručnim instruktorima i predavačima stekli sva potrebita znanja za samostalno i svrsishodno kretanje planinama, naučili su se orijentirati u prirodi, vezivati čvorove, osnovne tehnike kretanja i penjanja u stijeni, kako se pravilno pripremiti za planinarenje, što učiniti u slučaju nesreće, kako napraviti bivak i još puno toga što će im koristiti u nastavku bavljenja planinarskim aktivnostima.

 

DiplomeSkola201202

 

DiplomeSkola201203


Okupljenim su se, sad već diplomiranim planinarima obratili predsjednik "Mosora“ Goran Gabrić, pročelnik Izletničke sekcije Gordan Đirlić i voditelj škole Ante Milić, te su potom uručili 41 diplomu opće planinarske škole. Kako neki od polaznika škole nisu prošlog utorka bili u mogućnosti izaći na ispit, taj će se broj diplomiranih planinara zasigurno sljedećih dana i povećati.

 

DiplomeSkola201207

 

DiplomeSkola201208

 

Za najboljeg polaznika škole je proglašen Josip Glavinović, te je od strane Društva dobio prigodan poklon, kao i najmlađi polaznik škole Ante Roguljić i najstarija polaznica škole, čije ime zbog bontona ne možemo objaviti (podaci poznati u redakciji Smile ).

 

DiplomeSkola201206

 

DiplomeSkola201209

 

Isto tako je i Ante dobio brojne poklone, kako od strane "Mosora“, tako i od svojih dojučerašnjih školaraca.

 

DiplomeSkola201204

 

DiplomeSkola201205


A nakon toga nezaobilazan prigodni domjenak…

 

DiplomeSkola201201

 

DiplomeSkola201210


Veselimo se uskoro vidjeti ta radosna lica s jučerašnje dodjele diploma na brojnim izletima koje organizira naše društvo, ali se isto tako nadamo se da će se neki od završenih polaznika škole uključiti i u ostale sekcije i odsjeke "Mosora“, da će postati jamari, penjači, markacisti, planinarski vodiči, gorski spašavatelji...

 

Tekst i fotografije: Denis Vranješ