Blidinje – Masna Luka – Pločno i Hajdučka vrata - 12.-14.07.2024.

PDFIspis

masna-luka

 

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na 25. Memorijalni skup planinara “Ivica Plazonić” koji će se održati od 12. do 14. srpnja 2024. godine u Masnoj Luci u parku prirode Blidinje.

 

Ovaj jedinstveni i jedan od najvećih planinarskih skupova na ovim prostorima, održava se u sklopu kulturno-zabavne i športske manifestacije Posuško lito, u samoj utrobi zadivljujuće Čvrsnice, na prostranim livadama šumovitog i močvarnog usjeka Masna luka.

 

HPD Malačka organizira ga zajedno s prijateljima HPD Pločno iz Posušja već 25. godinu za redom, u želji da se živom očuva uspomena na njihovog kolegu planinara, predsjednika društva, Ivicu Plazonića.

 


Dinamički plan:

 

Petak, 12. 07. 2024.

• Polazak osobnim automobilma iz Šibenske ulice u popodnevnim satima (točnu uru ćemo objaviti sudionicima izleta, nakon što dogovorimo raspored po autima)

• Dolazak u Masnu Luku, potrebno je cca 2 h vožnje (130 km)

• Postavljanje kampa

• Prijava na INFO pultu

• Večernje druženje u kampu


Subota, 13. 07. 2024.

• 6:00 – Planinarske ture uz osigurane vodiče, može se birati između dvije:
1. Pločno 2228 m
2. Hajdučka vrata 2000 m

• 17:00 – ručak . 18:00 – natjecanje u starim sportovima

• 20:00 – dodjela diploma i zahvalnica

• 21:00 – Paljenje logorske vatre, glazba uživo, piće i hrana s roštilja po pristupačnim cijenama


Nedjelja, 14. 07. 2024

• 10:00 – Sveta misa u Masnoj Luci

• 12:30 – Ručak 15:00 – Pospremanje kampa i završetak skupa


Napomena na ovaj izlet se može doći samostalno samo na jedan ili dva dana. Stoga ako vam je nezgodno 3 dana boravka, možete ga skratiti u vlastitom aranžmanu.

 

Prijevoz: osobni automobili
Prehrana: Petak Iz vlastitog ruksaka. U subotu i nedjelju je osiguran ručak od društva Malačka i Pločno. Doručak i večera o svom aranžmanu, uz mogućnost kupnje hrane za večeru.
Spavanje: U šatorima. Ponijeti osobni šator, vreću za spavanje, karimat-madrac i ostalu opremu za šator odnosno kampiranje.
Težina ture: K2- T1 Hajdučka vrata; K3-T1 Pločno
Oprema: Kako idemo u Bosnu ponijeti toplu odjeću, vreća za spavanje mora biti topla (ako nemate vreću možete ponijeti jorgan, kampiranje je u bliziini parkiranih automobila stoga neće biti problem nositi dodatnu opremu) Standardna planinarska, ruksak, planinarska odjeća i obuća, štapovi, čeona svjetiljka, hrana, piće, voda, šator, karimat ili madrac za napuhivanje (bolja opcija), pumpa za madrac, vreća za spavanje, krema za sunčanje, naočale, sredstvo protiv komaraca i uboda, prva pomoć. Oni koji nemaju šator mogu iznajmiti šator u društvu ( na vrijeme se informirati).
Ostalo: Obavezno ponijeti planinarsku iskaznicu i važeću osobnu kartu (ovo je bitno, ako je nevažeća nećete moći preći granicu, provjerite istek iste) ili pasoš jer prelazimo granicu
Informacije i prijave za izlet na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Vodič: Emanuela Jurić, mob 095/900-40-72

 

Na izletu mogu sudjelovati samo članovi HPS-a s plaćenom članarinom za 2024. godinu. Prisutni na izletu dužni su se pridržavati uputa vodiča. Nije dozvoljeno uznemiravanje životinja, branje biljaka, te bacanje otpada po okolišu.

Vodič zadržava pravo promjene satnice i dionice puta ovisno o okolnostima.

 


Kondicijska zahtjevnost:
K1 - lagano (visinska razlika manja od 500 m)
K2 - srednje teško (visinska razlika od 500 do 1000 m)
K3 - teško (visinska razlika od 1000 do 1300 m)
K4 - vrlo teško (visinska razlika veća od 1300 m)

 

Tehnička zahtjevnost:
T1 - nezahtjevno (bez upotrebe ruku i pomagala)
T2 - srednje zahtjevno (povremena upotreba ruku za lagano penjanje)
T3 - zahtjevno (povremeno penjanje uz upotrebu ruku i pomagala - via ferrata, a zimi povremena upotreba dereza i cepina)
T4 - vrlo zahtjevno (duže i zahtjevnije dionice osiguranih putova, a zimi konstantna upotreba dereza i cepina)