Ferata Ilirski put - Mostar - 17.03.2024.

PDFIspis

 ilirski-put-01

 

Pozivamo Vas da nam se u nedjelju 17. ožujka 2024. pridružite na izletu via ferratom Ilirski put.

 

Dinamički plan:

06:00 polazak s parkirališta u Šibenskoj ulici
09:00 dolazak na početak staze, provjera opreme i polaganim tempom uzbrdo po ferati. Pauze za marendu će se raditi u stazi. Povratak je isto feratom, znači penje se i otpenjava. Poslije ferate slobodno vrijeme za šetnju Mostarom
18:00 polazak za Split
21:00 očekivani dolazak u Split


Težina: K1-T3
Glavni vodič: Ante Milić , mob. 0917516786
Prijave za izlet: u prostorijama Društva, Sinovčićeva 2, utorkom i srijedom od 17 do 21 sat, četvrtak od 10 do 14 h ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
najkasnije do srijede 13.03.2024.
Prehrana: u vlastitom aranžmanu
Oprema: obavezna oprema za feratu(kaciga, pojas, ipsilon), ne improvizacija, osobna iskaznica, planinarska iskaznica, terenska hrana i piće.


Više o samoj ferati:
https://viaferrata.rs/mapa-via-ferrata-u-regionu/via-ferrate-bosna-i-hercegovina/via-ferrata-ilirslki-put/

Prisutni na izletu sudjeluju na vlastitu odgovornost i dužni su pridržavati se uputa i vodiča. Nije dozvoljeno uznemiravanje životinja, branje biljaka te bacanje otpada po okolišu. Vodič zadržava pravo promjene satnice ovisno o okolnostima, te promjene dinamičkog plana ovisno o okolnostima, odnosno otkazivanju ture u slučaju nepovoljne vremenske prognoze.

 

 

Kondicijska zahtjevnost:
K1 - lagano (visinska razlika manja od 500 m)
K2 - srednje teško (visinska razlika od 500 do 1000 m)
K3 - teško (visinska razlika od 1000 do 1300 m)
K4 - vrlo teško (visinska razlika veća od 1300 m)


Tehnička zahtjevnost:
T1 - nezahtjevno (bez upotrebe ruku i pomagala)
T2 - srednje zahtjevno (povremena upotreba ruku za lagano penjanje)
T3 - zahtjevno (povremeno penjanje uz upotrebu ruku i pomagala - via ferrata, a zimi povremena upotreba
dereza i cepina)
T4 - vrlo zahtjevno (duže i zahtjevnije dionice osiguranih puteva, a zimi upotreba dereza i cepina)