Predavanje - Olimp i uspon na Mytikas (2.918 m/nv)

PDFIspis

olymp-01

 

Prvo ovo jesensko predavanje je održano ovu srijedu 20.09.23, pa odmah krenulo od planine bogova grčkoga Olimpa i uspona na Mytikas (2.918 m/nv).

 

olymp-02


Predavačica je bila Marija Prančić koja je tu mitsku planinu posjetila ovo ljeto. Podršku su joj davali još tri člana Mosora koji su bili sa njom na tom usponu: Mira Milišić, Anita Ivanišević Čaleta i Milan Vujčić, kao i vodič izleta Ante Romac.

 

olymp-03


Kako je Mare relativno nova planinarka, i Olimp joj je bio prvi susret sa tako jedno velikom „gromadom“ bilo je posebno zadovoljstvo čuti dojam koji je na nju ostavila ta planina.

 

olymp-04


Predivne fotografije Olimpa koje su se smjenjivale na projektoru, Marina priča i puna prostorija posjetitelja na kraju je rezultirala i velikim aplauzom.


Inače Mare će od sada voditi ova naša druženja srijedom. Pa vas sve molim da joj se obratite u koliko želite podijeliti sa nama neku svoju priču, i rado će vam pomoći u tome obzirom na ovo svoje iskustvo predavača.


Sljedeće predavanje je 11.10. – Meteorolog i član PD Perun Rade Popadić naučit će nas ponešto o meteorološkim prilikama i promjenama specifičnim za planine i planinske predjele koje posjećujemo.


Vidimo se