23. foto natječaj planinarske fotografije 2023.

PDFIspis

najava-natjecaj-2023

 

HPD "Mosor" i ove godine raspisuje 23. natječaj za najbolju fotografiju iz područja planinarstva, alpinizma, speleologije, te planinske flore i faune. Natječaj je međunarodnog karaktera, odnosno na njemu mogu sudjelovati građani Republike Hrvatske i drugih zemalja, a namijenjen je amaterskim i profesionalnim fotografima te ljubiteljima prirode i fotografije.

 

 

Tema natječaja je planinarska fotografija po kategorijama:

  1. Alpinizam, penjanje, turno skijanje
  2. Speleologija
  3. Planinski pejzaži
  4. Biljni i životinjski svijet
  5. Čovjek u planini
  6. Crno bijela planinarska fotografija

 

 

Autori, sudionici natječaja, popunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuju autentičnost snimljenih fotografija te preuzimaju odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.  Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja. Nije dopuštena montaža ili manipulacija prijavljenih fotografija koja mijenja originalnost snimljene scene.

 

Fotografije se  šalju u digitalnom formatu isključivo na e-mail  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript s naslovom “23.NATJEČAJ ZA PLANINARSKU FOTOGRAFIJU 2023” u .jpg .jpeg formatu, pojedinačne veličine fotografije 5 MB i rezolucije od 300 dpi. Datoteku sa fotografijama i prijavnicom pošaljite preko wetransfer-a ili jumbo mail-a. Prijavljuje se najviše pet ( 5 ) fotografija po kategoriji i svaku prijavljenu fotografiju treba imenovati: Redni broj_Ime i prezime_Naziv fotografije_ godina snimanja (npr.1_Ivo Ras_Planina_2019).

 

Prijavom na natječaj autor daje suglasnost organizatoru da bez naknade može objaviti zaprimljene fotografije uz jasan potpis autora, ISKLJUČIVO u svrhu promocije i postavljanja izložbe, kao i izrade online kataloga izložbe koji će biti objavljen na mrežnim stranicama.

 

Natječaj se otvara u ponedjeljak  4.rujna 2023. godine, a krajnji rok za zaprimanje fotografija je utorak 31. listopada 2023.

 

Za sudjelovanje u natječaju ne plaća se kotizacija.

 

Dodatne informacije možete dobiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

PRIJAVNICA

 

Želimo Vam uspješno sudjelovanje u natječaju.


Split, 4.rujna 2023.

Žana Hrkać

Pročelnica foto sekcije HPD Mosor