Najava Opće planinarske škole HPD Mosor

PDFIspis

plakat-ops

 

Dana 28. veljače 2023. g. započinje s radom nova opća planinarska škola u organizaciji HPD "Mosor" na kojoj se zbog kvalitetnog rada, za što su ponajprije zaslužni vrsni predavači i instruktori sve odreda pripadnici Vodičke službe HPS-a i HGSS-a uvijek traži mjesto više.

 

Opća planinarska škola je osnovni oblik obrazovanja planinara. Njeni polaznici stječu ili produbljuju kodeks planinarske etike i elementarna znanja o sigurnom kretanju u planini, uče se vještinama koje im mogu pomoći u slučaju kakve nevolje i upoznaju se s prirodom.

 

Škola se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela odnosno od predavanja i terenskih vježbi, a polaznicima pruža osnovna znanja potrebna za sigurno i ugodno planinarenje, te je usklađena s preporukama o izvođenju općih planinarskih škola Komisije za obrazovanje HPS-a.

 

Cijena opće planinarske škole iznosi 35 eur s tim da je obavezno učlanjenje u planinarsko društvo i tekuća "markica" HPS-a.

 

Upisi u planinarsku školu vršiti će se prijavom na e-mail društva: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript od 01. veljače 2023. do popunjenja kapaciteta.

 

Broj polaznika škole je ograničen. Voditeljica škole: Nataša Rumora

 

Pozivamo sve zainteresirane, ljubitelje prirode, planinare i one koji to žele postati da nam se pridruže.

 

Dobrodošli!