Otvorenje fotoizložbe "PTICE NEBESKE"

PDFIspis

ptice-nebeske

 

Pozivamo Vas na otvorenje izložba "PTICE NEBESKE" autora Dražena Lišnjića u srijedu, 18. siječnja 2023.g. u 19 h u prostorijama HPD-a Mosor.

 

Izložbu možete pogledati do 02. ožujka 2023. g.


Povjesničarka umjetnosti Maja Prizmić, napisala je:
Izložba "PTICE NEBESKE" autora Dražena Lišnjića planinara i zaljubljenika u prirodu ostavlja nas začuđenima raznolikošću ptica, ljepotom fotografija, skladnošću boja i umijećem fotografa. Fotografije svojom čistoćom i prozračnošću nagovještavaju mir, ugodan duhu i oku. Ptice su ujedno i simbol duše, poveznica neba i zemlje....one koje s čežnjom gledamo u daljinama, one koje u nama bude snove - tako neuhvatljive , u prolazu, nježne i snažne , satkane od perja i oblaka.....ptice nebeske! Hvala Draženu što nas je zaustavio na trenutak u ovoj kontemplaciji!


O autoru: Dražen Lišnjić rođen je u Splitu. Kao veliki ljubitelj prirode i planinarenja, prije dvije godine odlučuje kupiti fotoaparat i kao planinar i amater počinje bilježi prekrasne trenutke boravka u planinama. U međuvremenu se zainteresirao za fotografiranje ptica. Njihovo „hvatanje“ fotoaparatom za njega je veliki izazov kao i raznovrsnost jer nikad ne zna na koju će naići. U izložbi "PTICE NEBESKE" pokazat će nam 50 vrsta koje je uspio fotografirati oko Splita.