Lastovsko otočje 2022

PDFIspis


lastovo


I ove godine Mosoraši obilaze jedno od najmanje svjetlosno zagađenih mjesta u svijetu koje je 2006.godine proglašeno Parkom prirode.
Ovo pitomo, a udaljeno otočje do 1988.godine zatvoreno za strane državljane još uvijek je sačuvano od masovnog turizma. Kao mnoge Mosoraše do sad, uvući će vas u svoju mrežu na dalekoj pučini, zainteresirati zelenim brdima okruženim morem, te nebom punim zvijezda dobiti vašu naklonost.


Dinamički plan :
23.9.2022( Petak ) :
14.30 - okupljanje na vezu katamarana za Lastovo pokraj Lučke kapetanije,prijava vodiču,uzimanje karte,ukrcaj. Molim pravovremeno provjeriti samostalno ili kod vodiča da li je katamaran vezan na drugom mjestu.
15:00 - polazak katamarana za Ubli/Lastovo
18.25 - dolazak u Ubli.
Ove godine market u mjestu neće biti otvoren.Postoji mala mogućnost drugog marketa 25 minuta udaljenog od kampa. Molim osigurati u Splitu hranu i piće do sutrašnjeg dolaska u mjesto Lastovo.
Kamp Zaglav je laganom 15 minutnom šetnjom asfaltnom cestom,a zatim makadamom udaljen od luke. Sastoji se od malih platoa za šatore u borovoj šumi tik do mora i jednog objekta s tuševima,sanitarnim čvorom,mogućnošću upotrebe kuhinje,te kafićem.
Mogućnost unajmljivanja šatora u kampu ako budu slobodni( javiti se vodiču na dolje naveden broj).
Dolazak u kamp, postavljanje šatora,slobodno vrijeme.


24.9. ( Subota ) :
7:00 - polazak
Preko mjesta Pasadur, prelazimo mostom na lastovski otočić Prežba, te u
9:00 dolazimo na Jurjev vrh ( 164 m )
Jurjev vrh je dosta niži od najvišeg vrha Lastova,ali pogled s njega daleko je ljepši i širi od pogleda s Huma.
Nakon Jurjevog vrha i Jurjeve luke ulazimo u stazu Pasadur-Lastovo. Putem ćemo vidjeti najstariju lastovsku crkvicu od njih 46, sv.Luke,te Zaklopaticu s vidikovca ispod vrha Sozanj.
13.30 - dolazak u mjesto Lastovo/obilazak
U Lastovu postoji konoba,restoran,market, kafić/za obnovu zaliha.
Nakon odmora spuštanje do plaže Mihajla ili Lučica.
Povratak u Ubli krajem dana s brodom obitelji Lešić (Survivor izleti ) uz zanimljivu priču o obali, otočićima i doživljajima našeg simpatičnog kapetana.
U slučaju manjeg broja izletnika ili lošeg vremena ovaj dio izleta neće bit ostvaren, te će povratak biti taxi kombijem.


25.9.( Nedjelja ) :
Slobodno vrijeme do polaska trajekta za Lastovo u 11.15
17:00 dolazak u Split


Potrebno: šator, vreća za spavanje,osobna iskaznica, adekvatna odjeća i obuća, kupaći kostim, krema za sunčanje, šešir, hrana iz vlastitog ruksaka, te baterijska lampa.
Prijave za izlet na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili u prostorijama Društva najkasnije do 12.9.2022 radi rezervacije smještaja.
Prehrana: u vlastitom aranžmanu (iz ruksaka),
Smještaj: dvije noći u kampu Zaglav
Glavni vodič: Vanja Vuković 098/979-4523


Prisutni na izletu sudjeluju na vlastitu odgovornost i dužni su pridržavati se uputa i vodiča. Nije dozvoljeno uznemiravanje životinja, branje biljaka te bacanje otpada po okolišu. Vodič zadržava pravo promjene satnice ovisno o okolnostima