Radne akcije na Mosoru

PDFIspis

akcija-daske-01

 

Svakim vikendom smo korak bliže početku radova na krovištu planinarskog doma Umberto Girometta, jednog od najstarijih i najvećih planinarskih objekta u Dalmaciji. Prošlu nedjelju je 50-ak vrijednih Mosoraških ruku unatoč sitnim kapima kiše došlo i krenulo prema domu sa daskama ispod ruku/na ramenima/na rusacima potrebnih za obnovu njegova krova. Kiša je zaustavila svoje kapi, čak je i sunce izašlo kako bi pružilo podršku vrijednim nosačima, a putem su im se u akciji pridružili polaznici planinarske škole PD Grafičar koji su došli u posjet Dalmaciji, prijatelji iz drugih pl.društava te nekoliko turista koji su osim Splita odlučili posjetiti i predivni Mosor. U rekordnom vremenu prenijete su sve daske koje su se nalazile na kraju puta i svi su bili zadovoljni odrađenim poslom.

 

akcija-daske-02

 

Sa radnim akcijama idemo dalje, trebamo do doma prenit još par tona materijala (par kubika daski, nekoliko greda, skelu, žbuku, oluke i gromobran). Nova će se održati već idući vikend (14/15.5) pa sve članove i planinare pozivamo da nam se priključite u akcijama, sudjelujte u ovoj lijepoj priči i budite ponosni na sebe što ćete doprinijeti ljepoti i sigurnosti našeg planinarskog doma.

 

akcija-daske-03

 

Hvala od srca svima koji su se do sad odazvali na akcije nošenja materijala i na bilo koji način sudjelovali u ovom velikom projektu važnom ne samo za nas Mosoraše nego za sve planinare u Hrvatskoj i šire.

 

Ivana Radonić