21. foto natječaj planinarske fotografije 2021

PDFIspis

najava-natjecaja-2021

 

EN version

 

HPD "Mosor" i ove godine raspisuje 21. natječaj za najbolju fotografiju iz područja planinarstva, alpinizma, speleologije, te planinske flore i faune. Natječaj je međunarodnog karaktera, odnosno na njemu mogu sudjelovati građani Republike Hrvatske i drugih zemalja, a namijenjen je amaterskim i profesionalnim fotografima te ljubiteljima prirode i fotografije.

 

Tema natječaja je planinarska fotografija po kategorijama:

  1. Alpinizam, penjanje, turno skijanje
  2. Speleologija
  3. Planinski pejzaži
  4. Biljni i životinjski svijet
  5. Čovjek u planini
  6. Crno bijela planinarska fotografija


Autori, sudionici natječaja, popunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuju autentičnost snimljenih fotografija te preuzimaju odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija. Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja. Nije dopuštena montaža ili manipulacija prijavljenih fotografija koja mijenja originalnost snimljene scene.


Fotografije se šalju u digitalnom formatu isključivo na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript s naslovom “21.NATJEČAJ ZA PLANINARSKU FOTOGRAFIJU 2021” u .jpg .jpeg formatu, pojedinačne veličine fotografije 5 MB i rezolucije od 300 dpi. Datoteku sa fotografijama i prijavnicom pošaljite preko wetransfer-a ili jumbo mail-a. Prijavljuje se najviše pet ( 5 ) fotografija po kategoriji i svaku prijavljenu fotografiju treba imenovati: Redni broj_Ime i prezime_Naziv fotografije_ godina snimanja (npr.1_Ivo Ras_Planina_2019).


Prijavom na natječaj autor daje suglasnost organizatoru da bez naknade može objaviti zaprimljene fotografije uz jasan potpis autora, ISKLJUČIVO u svrhu promocije i postavljanja izložbe, kao i izrade online kataloga izložbe koji će biti objavljen na mrežnim stranicama.


Natječaj se otvara u utorak 24.kolovoza 2021. godine, a krajnji rok za zaprimanje fotografija je nedjelja 31. listopada 2021.


Najbolje fotografije odabrat će stručni žiri u sastavu:

  • Dalibor Prančević (prof. povijesti umjetnosti)
  • Valentino Bilić Prcić (fotograf)
  • Dražan Mimica (planinar, speleolog i višestruko nagrađivani fotograf)
  • Antonio Miše (fotograf)


Izložba odabranih fotografija održat će se u Maloj galeriji Muzeja grada Splitam, a točan datum otvaranja objavit ćemo naknadno.


Dodatne informacije možete dobiti na broj mobitela: 091 9381 463 (pročelnica foto sekcije) ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript


Želimo Vam uspješno sudjelovanje u natječaju.

 

PRIJAVNICA

 

Split, 24. kolovoz 2021.

Žana Hrkać

Pročelnica foto sekcije HPD Mosor