Izlet na Lastovo

PDFIspis

lastovo

 

Još je ostalo malo mjesta za izlet na Lastovo u terminu od 03.-05.9.2021. Požurite s prijavom još danas.

 

Približavajući se Lastovu i zelenim otočićima s njegove najrazvedenije strane neće vas začuditi da je baš Lastovo 2006. godine proglašen Parkom prirode. Otok je jedan od najšumovitijih (70%), ali i najudaljeniji naseljeni otok Hrvatske što osigurava dolazak Mosoraša i njihovih prijatelja već preko 10 godina.


Ima nešto u tom Lastovu što vas vuče k njemu svake godine, da li je to boja trave pri zalasku sunca, zvuk valova, odmarajuća kava na Pjevoru, nestvarna boja mora, zelena brdašca, polja, selo, ljudi, mir...nadamo se da će Lastovo i vas uhvatiti u svoju očarajuću mrežu i ove godine.


3. rujna 2021. (petak)

14:30 - okupljanje iza zgrade Lučke kapetanije u Splitu, pristanište katamarana za Lastovo. Prijava vodičima

15:00 - polazak katamarana prema Lastovu

18:15 - dolazak u luku Ubli
U mjestu Ubli postoji trgovina, ali preporučamo nabavku sve ili većine potrebne hrane u Splitu. Hranu osigurajte do subote u 14 sati kada dolazimo do mjesta Lastovo.

15 minutnom šetnjom asfaltnom, a zatim makadamskom stazom stižemo u kamp Zaglav. Kampirati će se na malim platoima ispod borova i zvijezda, tik do mora. Kamp sadrži kuhinju koju možete koristiti,frižider,kafić,te tuševe i wc.

Postavljanje šatora i slobodno vrijeme. Mogućnost unajmljivanja šatora u kampu (za ovu mogućnost nazvati vodiča).

 


4. rujna 2021. (subota)

06:30 - ustajanje, spremanje stvari za polazak na turu

 

07:00 - polazak prema Pasaduru, te Jurjevoj Luci Ove godine obilazimo i Prežbu, otočić spojen s Lastovom mostom, a prepoznati će te ga po dubokoj uvali i sigurnom sidrištu Jurjevoj Luci.

 

10:00 - Jurjev vrh nećemo zaobići jer ima 360°pogled na okolne otoke

 

11:30 - staza Pasadur- sv.Luka (najstarija crkvica otoka/11.st uvijek nas iznenadi na putu)-Dubrova-Lastovo

 

14:30 - Lastovo je stari srednjovjekovni grad sa dugom i zanimljivom poviješću, amfiteatralnog oblika, okružen brdima. U mjestu Lastovu se mogu pronaći obiteljske kuće iz 15. i 16. stoljeća, koje krase bogato ukrašeni fumari, lastovski sulari i skaline. Crkva Sv. Kuzme i Damjana, najmanje sedam stoljeća stara, dominira središtem mjesta. U mjestu je i trgovina u kojoj se mogu nabaviti namirnice za ostatak dana, te slastičarna, konobe i kafić. Slobodno vrijeme, kupanje u Mihajla ili Lučici, uvalama ispod mjesta.

 

Oko 17.30 povratak brodom obitelji Lešić od Mihajla preko Mrčare i Prežbe do mjesta Ubli. Pogled na otok s morske strane. Planiran dolazak u Ubli prije mraka, te hodanje do kampa 15 minuta već poznatom stazom. U slučaju lošeg vremena povratak taxi kombijem.

 

5. rujna 2021. (nedjelja)

slobodno vrijeme po dogovoru

 

11:15 - polazak trajekta za Split

 

16:30 - dolazak u Split

 


Prijave za izlet na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Prehrana: u vlastitom aranžmanu (iz ruksaka), na raspolaganju trgovine i ugost. objekti Lastova.
Oprema: gojzerice ili zatvorena obuća prilagođena dugom hodanju( asfalt,makadam i markirana staza kroz šumu), oprema za kampiranje (šatori, vreće i podloške za vreće), baterijska lampa,hrana i piće, osobna iskaznica, mobitel, punjač za mobitel, kupaći kostim, te dugi rukav za noć. Ako niste nikad kampirali molim nazvati vodiča za savjet.
Smještaj: dvije noći u kampu Zaglav
Napomena: cijena izleta je 400 kn (2 noćenja u kampu, prijevozi katamaranom, trajektom i brodom obitelji Lešić), akontacija od 150,00 kn uplaćuje se na račun društva najkasnije do 15.08.2021. uz obaveznu prijavu na e-mail radi ograničenog broja sudionika, a ostatak iznosa na samom izletu.
Akontacija se vraća samo uz pronađenu zamjenu zbog ranije kupovine karata i rezervacije.
Glavni vodič: Vanja Vuković 098/979-4523

 


Prisutni na izletu sudjeluju na vlastitu odgovornost i dužni su pridržavati se uputa i vodiča. Nije dozvoljeno uznemiravanje životinja, branje biljaka te bacanje otpada po okolišu. Vodič zadržava pravo promjene satnice ovisno o okolnostima.