Mihina staza

PDFIspis

mihina-staza 02

 

Prošli vikend smo dragom prijatelju Mihi (Damiru Mihanoviću-Mihi) povodom 3. godišnjice otkad nas je napustio napravili stazu kojom je baš on najviše hodao prema pl.kući Lugarnici. Stazu smo očistili i obnovili mi Mihini prijatelji skupa sa njegovom suprugom Sandrom i posvetili je njemu koji nas je sve skupa zadužio i morali smo mu se nekako odužiti.

 

mihina-staza 01

 

Ideju da napravimo stazu posvećenu Mihi pokrenuo je Velibor Marković-Vele uz blagoslov njegove Sandre i ostalih prijatelja.

 

 

Ovom bi se prilikom zahvalio svim sudionicima akcije koja je uspješno odrađena. Naš Miha ostaje u našim srcima zauvijek i puno nam nedostaje. Bio je veliki čovjek i planinar, a posebno pravi prijatelj i čast mi je bilo imati takvog prijatelja u svom životu. Drago mi je da je staza sređena i da će se mnogi planinari kad budu prolazili njome sjetiti našeg Damira Mihanovića- Mihe koji je bio dugogodišnji član HPD Mosor, speleolog, markacist, koordinator i dežurni na planinarskoj kući "Lugarnica" te volonter na gotovo svim akcijama održavanja planinarskih objekata po Mosoru. Sudjelovao je i u mnogim akcijama spašavanja sa HGSS-om, dodijeljena su mu razna priznanja HPS-a (posmrtno zlatna značka), bio je poznat među planinarima diljem Hrvatske i šire, a svojom bezgraničnom energijom je zadužio "Mosor" za sva vremena.

 

 

Tekst: Velibor Marković