Ljetna alpinistička škola 2020.

PDFIspis

ao-skola

 

 

Približava se početku još jedna ljetna alpinistička škola u organizaciji AO HPD Mosor pa pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže. Prijave su otvorene od 22. listopada do 03. studenog 2020. u 23:59.

 

 

TKO ORGANIZIRA ŠKOLU?

Školu organizira HPD Mosor iz Splita. Škola se odvija u skladu s Općim programom školovanja u HPS-u, prema posebnom Programu školovanja Komisije za alpinizam.

 

CILJ ŠKOLE

Cilj školovanja na ljetnoj alpinističkoj školi nadogradnja je osnovnih planinarskih vještina i znanja. Ljetna alpinistička škola obuhvaća temeljna alpinistička znanja sigurnog kretanja i penjanja alpinističkih smjerova u suhoj stijeni.

 

O ŠKOLI

Škola traje približno dva mjeseca (6-8 tjedana), te polaznici odrađuju teorijska predavanja i vježbe na terenu (jednodnevni i dvodnevni izleti). Teoretska predavanja obuhvaćaju brojne teme poput grana alpinizma i stilova penjanja, uzlova u alpinizmu, alpinistička oprema, opasnosti u planini i GSS, prva pomoć, priprema penjačkog uspona i sl., a ista se održavaju radnim danom, uglavnom četvrtkom u prostorijama društva. Na terenu polaznici uvježbavaju tehnike penjanja i osiguravanja, spuštanja po užetu, uspinjanje po užetu, komunikaciju naveza u stijeni, izradu sidrišta, postavljanje međuosiguranja, penjanje smjerova u više dužina (osiguranih i neosiguranih) itd. Nakon uspješno položenog ispita iz teorijskog i praktičnog dijela polaznik stječe naziv mlađi alpinist pripravnik.

 

UVJETI ZA UPIS

Kandidati moraju zadovoljiti sljedeće uvjete za upis: punoljetnost, završena opća planinarska škola, fizičko i psihičko zdravlje, članstvo u planinarskoj udruzi članici HPS-a. Broj polaznika je ograničen.

 

POSTUPAK PRIJAVE

Prijave su otvorene u periodu od 22. 10.-03.11.2020. godine zaključno u 23:59. Prijava se obavlja isključivo putem prijavnice dostupne na donjem linku. Naknadne prijave nisu moguće.

Razgovor s kandidatima bit će na izletu 07. studenog 2020, u slučaju lošeg vremena o novom terminu će svi kandidati biti pravovremeno obaviješteni. 

Dolazak na ovaj izlet je obavezan za sve kandidate.

Konačna lista upisanih u školu će se poslati dana 10. studenog  2020. svim kandidatima na e-mail adresu najavljenu u prijavi.

 

OPREMA?

Poželjno je da polaznici imaju osnovnu osobnu opremu (pojas, kacigu, sprave za osiguravanje.....), a opremu koja vam nedostaje osigurat će Društvo.

 

CIJENA

1.400,00 kn (plativo u ratama).

 

INFORMACIJE

mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

voditelj škole – Ante Jović

 

NAPOMENA:

Obzirom na trenutnu situaciju s pandemijom Covid 19,  dinamiku održavanja plana i programa škole, te trajanje iste za sada nije moguće točno predvidjeti.

 

FORMULAR ZA PRIJAVU