6. Mosor Film Festival

PDFIspis

MosFF mala Hrvatsko planinarsko društvo "Mosor" iz Splita povodom Svjetskog dana zaštite okoliša i Dana zaštite planinske prirode u Republici Hrvatskoj od 29. do 31. svibnja 2020.g. organizira 6. Mosor Film Festival, pa pozivamo sve autore iz Hrvatske i inozemstva da sudjeluju s filmovima koji promoviraju ljepotu i bogatstvo planinske prirode i kulture, planinarenja, speleologije, alpinizma, sportskog penjanja, turnog skijanja, ekstremnih sportova, avanturizma...

 

 

Važna obavijest (06.04.2020.)

 

Novi termin održavanja 6. Mosor Film Festivala je od 10. do 13.9.2020.!

Istovremeno, rok za zaprimanje filmova se pomiče do 8.7.2020., umjesto prvotno raspisanog 8.5.2020.

Više informacija

 

 

Ovaj Festival i jedinstveno mjesto njegovog održavanja, pod zvjezdanim nebom u samom srcu planine, savršeno je za druženje autora i razvijanje novih ideja, potičući daljni razvoj planinarskog filma. Prostor uokolo planinarskog doma smještenog na nadmorskoj visini od 868 m idealna je ishodišna točka za istraživanje planinskih vrhunaca i dubina Mosora, a pogledi koji se pružaju s njegovih vidikovaca oduzimaju dah.

 

Pravilnik Mosor Film Festivala, MosFF 2020.

 

 1. Natjecateljski program Mosor Film Festivala (MosFF-a) održati će se u subotu 30.5.2020. g. na livadi pod planinarskim domom "Umberto Girometta" na Mosoru. U slučaju kiše, prikazivanje filmova će biti organizirano u planinarskom domu.
 2. Filmovi moraju biti planinarske tematike (planinarenje, alpinizam, speleologija, sportsko-penjanje, turno skijanje, zaštita planinske prirode…)
 3. Pravo sudjelovanja imaju svi filmski i video autori, odnosno udruge.
 4. Prijavljivanje je besplatno.
 5. Trajanje filma je ograničeno od 2 do 30 min.
 6. Filmove možete poslati najkasnije do 8.5.2020. g. putem www.wetransfer.com upload servisa ili poštom na adresu:

  HPD "Mosor"
  za MosFF
  Sinovčićeva 2, p.p. 233
  21001 Split
  Hrvatska

  Na pošiljci obavezno mora biti naznačeno: "Nema komercijalne vrijednosti, isključivo za kulturne svrhe". Film poslati na trošak pošiljatelja.
 7. Svaki samostalni autor ili udruga može prijaviti najviše 5 filmova / video radova.
 8. Filmovi moraju biti u avi ili mpeg formatu.
 9. Film treba poslati u što boljoj kvaliteti. Organizator ima pravo odbiti film ukoliko je snimka loše kvalitete što bi moglo prouzročiti probleme prilikom prikazivanja.
 10. Kopije filma se ne vraćaju.
 11. Zajedno s filmom poslati prijavnicu u doc formatu ili skeniranu u pdf ili jpeg formatu.
 12. Za svaki film ispisati pojedinačnu prijavnicu.
 13. Prijava filma mora, uz DVD s filmom, sadržavati:
  • Čitko ispisanu i potpisanu prijavnicu
  • Fotografiju, te životopis ili filmografiju autora
 14. Preporučljivo uz film poslati na zasebnom CD mediju tri fotografije (screenshot-a) iz filma za njegovu što kvalitetniju promociju.
 15. U slučaju nepotpunih prijava ili nečitko ispunjenih prijavnica, prijavljeni film Programski odbor festivala neće uzeti u razmatranje.
 16. Na Mosor Film Festivalu prikazat će se filmovi koje odabere Programski odbor festivala.
 17. Sve troškove, kao i rizik slanja filmova i materijala snosi pošiljatelj te time oslobađa svake odgovornosti organizatora festivala, a u svezi s transportom filma do organizatora.
 18. Programski odbor Festivala odabrat će radove koji su ispunili sve uvjete za učešće na Festivalu i kao takvi ušli u izbor za predstavljanje na Festivalu.
 19. Festival nije obavezan dati komentar ili razlog ukoliko ne odabere bilo koji rad za sudjelovanje u Festivalu.
 20. DVD kopije radova bit će pohranjene u arhivi Festivala.
 21. Svi autori filmova koji uđu u program Festivala bit će pozvani da budu naši gosti na Mosor Film Festivalu.
 22. Potpis autora ili producenta na filmskoj prijavnici znači prihvaćanje svih točki pravilnika Mosor Film Festivala.
 23. Stručni žiri za ocjenu filmskih/video radova Natjecateljskog programa bit će sastavljen od istaknutih predstavnika iz područja kulture, filmske i fotografske teorije, kritike, odabranih fotografa, filmskih autora i producenata, te predstavnika organizatora.
 24. Član žirija ne može biti nitko tko je na bilo koji način sudjelovao u stvaranju bilo kojeg od radova u Natjecateljskom programu ili se nalazi u bliskom srodstvu s autorom rada.
 25. Odlukom Stručnog žirija proglasiti će se najbolji film/video Festivala, a autoru uručiti nagrada.
 26. Dobitnik nagrade će od strane Programskog odbora biti obaviješten o svom izboru najkasnije 7 dana prije dodjele nagrade.
 27. Organizator Festivala zadržava pravo konačnog tumačenja ovog Pravilnika.

 

PRIJAVNICA

 

Za sve detaljnije informacije možete nam se obratiti putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na broj 00385 91 957 23 79, Denis Vranješ