Prilično dobar vikend

PDFIspis

AO 83Cijelu vječnost...14 dana (jedan po jedan) trebalo je čekati idući uspon.

 

Kava u 7.30 kod Lidla u Solinu.
Dijelimo se u 2 grupe sa po 4 naveza i krećemo.Vrijeme nas je poslužilo. Nije vruće, nije hladno.Taman!

 

AO 80


S Antom penjem smjer koji je prošle godine prvi put ispenjan i nazvan njemu u čast... Osmjeh Ante J. ... dobar smjer, 2-3 detalja i sretno dolazimo do vrha. Ana i Ante (drugi Ante) već čekaju.Odmor u dobrom društvu, dobar pogled i osjećaj zadovoljstva zbog popetog smjera.

 

AO 81


Uspon je bio alpinistički, pa zašto ne bi bio i spust. Ostao sam malo iza ostalih, došao do nečega što se činilo kao račvište staza, skrenuo u smjeru auta... i ubrzo vidio ostale... daleko od mene na desnu stranu... skrenuli su na račvištu drugim smjerom... a onda mi je postalo jasnije... niti je bilo druge staze, niti je bilo račvišta. Nekoliko gustiša, sipar i stižem na cestu... alpinističkim spustom!

 

AO 82

 

Okupili smo se na Piramidi. Ispit se približava i svaki slobodan trenutak se koristi za vježbu... za početak, šta drugo, nego sv. Bernard.
Povuci, potegni, zategni, koja pletenica i koji prusik... ma ide to!
Na Piramidi je AO Mosor dobio orkestar... barem ritam sekciju. 3 instruktora, 3 čekića, stijena i udri! Prvi čekić je počeo kuckati kako bi očistio boju sa stijene, pridružio se drugi čekić, pa treći... i zabava je počela!

 

AO 84


Dobro da su se zabavili dok su zelembaći vježbali, jer su vjerojatno pretpostavili ako nam se 28 puta ponovi, da će čvor biti uredan!

 

AO 85


A onda smo se spustili u civilizaciju, popili piće, obavili kupnju i igre su mogle početi... pravac dom pod Koludrom na Kozjak! Vatra se loži, dijele se dojmovi i čuju prve pjesme.

Malo gradela, malo (laž!) pića i puno pjesme... Danijel, prva gitara nove generacije AOM-a opet je bio u elementu!
Treba se znati snaći u svim uvjetima, pa zašto ne i postavljati nam ispitna pitanja kada smo naj... veseliji. Sve u svemu... ako na ispitu kriteriji budu stvarno niski, proći ćemo stvarno dobro! (nisam ga našao, ali ovdje ide smajli koji se udara dlanom u čelo!).
Buđenje je već bilo malo teže... malo bauljanja dok kava ne učini svoju čaroliju.

Neki biraju ponavljanje sistema, a neki žele penjati. Taj dan ispenjana su 2 prvenstvena smjera i jedan ponovljeni s toliko varijacija, da se može nazvati prvenstvenim!

 

AO 86

 

AO 87

 

Sve u svemu... dobro penjanje, dobro društvo i dobra pjesma... prilično dobar vikend!