Multimedijalno predavanje "Kavkaz 2018"

PDFIspis

kavkaz 2018Pozivamo na 8. planinarsku večer "Priroda i društvo" u klub „Quasimodo“ (Gundulićeva 26a/II, ex. robna kuća „Dobri“) na multimedijalno predavanje ''KAVKAZ 2018'' vođe ekspedicije Vladimira Dade Mesarića, koje će se održati u srijedu 31. listopada 2018. s početkom u 20 sati.

 

 

Na predavanju možete saznati o uspješnim usponima hrvatskih planinara i alpinista na gruzijskom dijelu Kavkaza izvedenima u sklopu projekta HPD ''Željezničar'' pod nazivom ''Put ekspedicionizma''. Također ćete čuti i kako je time, četrdeset i četiri godine kasnije odana počast nesretno poginulima u najvećoj tragediji u povijesti hrvatskog alpinizma u kojoj smo izgubili i dvojicu Mosoraša, Nenada Čulića i Antu Bedalova.

 

A kroz slike, snimke i riječi prenijet ćemo vam i niz drugih zanimljivosti: kako je kupati se u Crnom moru, što se jede u Gruziji, kakav je život u planinskom selu na Kavkazu a kakav suživot u hrvatskom šatoru na ledenjaku, je li sve teklo po planu ili su se pojavili novi heroji. Želite li doznati koje je svjetsko velegorje sljedeća točka na putu ekspedicionizma?

Dođite na predavanje i saznajte i više od toga!

 

Ulaz je kao i uvijek besplatan za sve zainteresirane.

 

Kavkaz 2018 02