Snijeg na Mosoru (Biokovu)

PDFIspis

Snig 089. vikend alpinističke škole, zadnji radni jer idući vikend je THE ISPIT!!!!

Zbog čega je ovakav naslov izvještaja saznat ćete malo poslije.

 

 

Dogovor je bio da se nađemo na parkingu u Sitnome i da na Girometti budemo u 8-8:30 h, ali nismo svi uspili doći na vrime. Ekipa je kasnila zbog tehničkih problema, nekome je curilo ulje... A i bilo je puno opreme za nositi do doma. Špiro je već otišao s magarcima na dom pa ih nismo mogli iskoristiti za prijevoz stvari, ali sva sreća u ekipi imamo našeg Bika (to je onaj iz Tunje i Bika) koji je sve iznio bez problema.

 

Snig 04

 

 

Nakon što smo se okupili na domu i popili kavu, čaj, ljekove, Bocko je dao znak za pokret i krenili smo do obližnje stijene gdje smo vježbali sisteme s Bockom, otpuštanje sprave sa Saaanjom i sidrišta i abseil sa našim psihologom Antoniom.

 

Snig 02

 

Nakon stanke za ručak opet smo nastavili vježbati sve što nam je nejasno, neki su se sjetili Dulfera i baš im je ugodan taj način spuštanja po užetu! Meni nije omiljen ali svatko ima svoje gušte...

 

Snig 01

 

Snig 05

 

Snig 06

 

Kad smo završili s vježbama naložili smo vatru i pripremili drva (hvala Špiru na motornoj pili i karioli).

 

Snig 03

 

Kad je pao mrak na red je došao roštilj. Uz šale i pošalice, vrijeme je prolazilo pa su nakon nekog vremena kod nas svratili mala Ana, Bugari i još neki likovi. Netko od nas je završio i na Biokovu, a da se nije maka s mista (ime poznato redakciji). Sigurno vam sad ništa nije jasno, tko su mala Ana, Bugari, kako je dotični dospio na Biokovo? Za to saznat lipo upišite sljedeću alpinističku školu HPD Mosor ili nas pozovite na druženje uz dobru spizu i kapljicu. Dalje je večer prolazila ugodno (ne kao Dulfer), sve dok netko nije rekao da vani pada snijeg! Nismo provjeravali tu informaciju (imamo beskrajno povjerenje jedni u druge), samo smo nabacali još drva i zbili se jedno uz drugo, nekima je vani bila mećava!!!! Nemojte odmah na Mosor sa skijama i zvat babu, didu, rođake na selu i pitat ima li još sniga. Sve je bila optička varka uzrokovana umorom i stresom pred ispit, a možda je ovima na Biokovu i padalo! Nedjelju ujutro je bilo loše vrijeme, magla i kiša pa smo nakon doručka lagano kao guske kroz maglu krenuli prema parkingu.

 

Snig 07

 

Školovanje je gotovo, ali ostaje nam još završni ispit na kojem želim svim kolegama sreću, čvrstu stinu, oko sokolovo i srce junačko! Ps : Hvala Špiri i domaćinima u pl.domu Umberto Girometta na gostoljubivosti i lipoj spizi. KKKK 

 

Tekst pisao: Mate Klarić 
Lektorirao: Google 
Fotografije: Antonia Viljac, Davor Mrsić,Dario Maršić,Mate Klarić Odabrao: Đelo Hadžiselimović