Foto-tečaj 2017

PDFIspis

0Fotoaparati, pogotovu današnji fotoaparati, su sofisticirani strojevi. Kada samo malo "zavirite" ispod haube , fotoaparati stari čak po deset ili više godina, imaju toliko opcija, toliko mogućnosti da se često zapitate" a gdje je to sve stalo?".

 

 

Fotoaparat treba znati koristiti, aparat treba znati iskoristiti najbolje što možete, jer kada udružite aparat i znanje, dobijete fotografiju koju imate za cijeli život. Digitalna fotografija je donijela ogroman napredak, i svi smo danas fotografi. Izvučete mobitel i napravite fotografiju, napravite ih deset za svaki slučaj jer na kartici ima mjesta.

 

1

 

2

 

I da, gledajući na takav način. ne trebate imati nikakvo znanje, sve što je potrebno je okrenuti aparat put objekta fotografiranja, a on će napraviti sve ostalo. I mada takav način fotografiranja i znanje koje je vezano za to zadovoljava skoro sve korisnike fotoaparata, poneki žele naučiti još više.

 

3

 

4

 

Iako na ovom drugom po redu foto-tečaju imam manje polaznika, gušt koji osjećam dok fotografiramo na terenu je veći. I žele naučiti, što me jako dojmilo. Ovo su fotografije sa drugog blok-sata vježbi na Sustipanu i neke od fotografija su me ostavile bez daha.

 

5

 

6

 

Sistem, fotografiranje na terenu i analiza istih fotografija dva dana nakon toga, na predavanju se pokazao kao puni uspjeh. Dva dana je maleni vremenski period i lako se vratiti "u mislima" na vrijeme i mjesto gdje je fotografija napravljena.

 

7

 

8

 

A radi toga je lakše i naučiti iz pogrešaka koje smo učinili. Čast mi je i zadovoljstvo već sada, na polovini tečaja, što su sve polaznice tečaja vrlo zainteresirane za rad, što redovito šalju "domaći rad" putem e-mail pošte i što imaju brdo pitanja kada dođemo na predavanje. Uz sve gore navedeno, mislim da uspjeh nije i neće izostati.

 

9

 

10


Tekst :Predrag Kurtović

Fotografije: Milena Kuzmanić, Tea Tolić, Josipa Bumbak, Katija Sičić i Ana Kandijaš