Poziv u školu sportskog penjanja HPD Mosor

PDFIspis

Plakat sportsko penjacka skola malaSportsko-penjački odsjek HPD Mosor poziva sve zainteresirane u novu školu sportskog penjanja koja s radom započinje 03.11.2016. uvodnim predavanjem u prostorijama Društva.

 

 

 

Sportsko penjanje u Hrvatskoj je krenulo upravo iz Alpinističkog odsjeka našeg Društva prije točno 30 godina, kad smo organizirali i prvo natjecanje u bivšoj državi, odnosno čak 4. u svijetu, "Marjan ´86." Tijekom ova tri desetljeća sportskog penjanja u Hrvatskoj Mosorašice i Mosoraši su se okitili brojnim naslovima prvaka države, što ponajbolje govori o dubokoj povezanosti "Mosora" i ovog najnovijeg olimpijskog sporta. Pozivamo i Vas da postanete dijelom naše velike i nadasve uspješne obitelji.

 

Plakat sportsko penjacka skola

 

Penjanje nosi mnogobrojne koristi za svakog pojedinca, jer je u pitanju fizički i mentalno zahtjevan sport koji testira penjačevu snagu, izdržljivost, spretnost i ravnotežu, zajedno sa sposobnošću mentalne samokontrole. Ali ono predstavlja i vid zabave i opuštanja u ugodnom okruženju istomišljenika, podjednako kao i način rješavanja unutarnjih strahova i pomicanja vlastitih granica. Trenirajući sportsko penjanje stječete i jednu od najvažnijih ljudskih vrlina, želju za napredovanjem i usavršavanjem, što će vam koristiti u svim aspektima života.

 

Penjanje 08

 

Program školovanja je usklađen s pravilnikom Komisije za sportsko penjanje HPS-a  o održavanju sportsko penjačkih škola, pa školu vodi instruktor sportskog penjanja HPS-a Ivan Kuvačić (095/885-3344), dok mu je asistent Pavao Marušić. Uspješno završenom školom stječete zvanje sportskog penjača, ali što je i još vrijednije od same diplome, upoznat će te fantastičnu ekipu s kojom će te sigurni smo još dugo dijeliti zajedničku strast za penjanjem.

 

Penjanje 19

 

Predavanja će se održavati svakog četvrtka od 20:00h u prostorijama Društva (Sinovčićeva 2, Split), dok se praktični dio sastoji od nedjeljnih penjanja u stijeni na Marjanu, Omišu, Perunu, Kozjaku itd., tijekom šest tjedana trajanje škole.

 

Broj polaznika škole je ograničen, pa požurite s prijavom!

 

Prijave i informacije na: 095/885-3344 ili 095/564-2078