Izlet Pag, Rab i Zavratnica

14 Svibanj 2022

pag thPozivamo vas da se za produženi vikend od 26. svibnja do 30. svibnja pridružite izletu kojim obilazimo mjesečevu površinu otoka Paga, treking ćemo napraviti i do Marsa pa zasukat nogavice po pješčanom raju - otoka Raba.

Nastavi čitati

 

Radne akcije na Mosoru

10 Svibanj 2022

akcija-daske thSvakim vikendom smo korak bliže početku radova na krovištu planinarskog doma Umberto Girometta, jednog od najstarijih i najvećih planinarskih objekta u Dalmaciji. Prošlu nedjelju je 50-ak vrijednih Mosoraških ruku unatoč sitnim kapima kiše došlo i krenulo prema domu sa daskama ispod ruku/na ramenima/na rusacima potrebnih za obnovu njegova krova.

Nastavi čitati

 

Mosoraši sudjelovali u akciji "O La La večere za beskućnike"

10 Svibanj 2022

kuhanje thNije nepoznanica da Mosoraši kao i svi planinari vole jest, kuhat, ali najviše vole pomagati i redovito sudjeluju u humanitarnim akcijama. Ideja za ovu se stvorila na izletu u Istri tijekom jedne večeri kada se nakon cjelodevnog planinarenja kuhala večera u smještaju.

Nastavi čitati

 

Kroz visoke planine

07 Svibanj 2022

Visoke-planine-01-thU današnje predavanje naša Sanja nas je uvela kroz postanak planinskih gorja. Sedam glavnih dijelova, ili ploča, koji tvore Zemljinu koru, guraju se preko Zemljine kugle brzinom rasta nokta, ali silom koju ljudski um ne može pojmiti...

Nastavi čitati

 

Drugo izdanje vodiča i dnevnika MPP-a

07 Svibanj 2022

Dnevnik-01-th

Iz tiska je izašlo drugo izdanje vodiča i dnevnika Mosorskog planinarskog puta s djelimično izmijenjenom trasom i novim izazovima na odsad dvije varijante MPP-a.

Nastavi čitati

 

Stranica 4 od 383