Prvi vikend

PDFIspis

SkolaAO13Prvi vikend Mosorove alpinističke škole protekao je bez velikih pompi, bez gradske glazbe, te ga ne bi mogli svrstani u neka drušveno-kulturna događanja. 

 

 

Ali…sedam (znam Gabriću, znam) odvažnih skolaraca u vrijeme najveće krize, usudilo se upisati ovu prestižnu školu.

Subota je prošla u sunčanom vremenu i dobrom raspoloženju. Ponovili smo svih sed…čvorova i malo prusicirali, absajlali, te popodne završili penjanjem sportskih smjerova, pod budnim okom naše voditeljice Tee, te odvažnog i strpljivog Luke. Detalj koji mi se učinio najsimpatičniji tog dana (osim sadržajnih i ozbiljnih vježbi) bio je prolazak vlakića s turistima. Gledaju oni nas, a mi njih. Oni misle…e, da se meni ovako penjat i spuštat…a, mi mislimo…ajme, da nam se malo provozat u vlakiću.

 

SkolaAO12


Vikend prvi, dan drugi. Sveta nedjelja. Točno u 10 sati kraj crkvice Sv. Jere koncelebriranu misu "o sistemima podizanja i spuštanja" vodio je velečasni Mužinić uz pomoć remete Luke.

U kuloarima crkve velečasni Mužinić izjavio je da se nismo baš proslavili "lemozinom", a ni ponuđenom spizom. Mi nastavljamo u vedrom raspoloženju upenjavajući se na sportskim smjerovima za sve što nas u idućim vikendima očekuje.

 

SkolaAO08

 

SkolaAO09

 

SkolaAO10

 

SkolaAO11


Nakon uspješno odrađene vježbe nekolicina nas završava uz kavu na Zvončacu te razgovorima o planini, alpinizmu, ekspedicijama.

Što sve čeka "Sedmoricu veličanstvenih (tečajaca)" čitajte u slijedećem broju "Mosorovog alpinističkog trača"...

 

Tekst: Željko Bockovac

Fotografije: Ana Buklijaš