18. planinarska večer Priroda i društvo

PDFIspis

Zanima vas kako je planinariti najstarijim španjolskim nacionalnim parkom i nesumnjivo najsjajnijim biserom pirenejskog masiva, kročiti njegovim dubokim kanjonima i uspeti se na najviši vrh Monte Perdido, 3.355 m iznad razine mora? Možete li zamisliti pogled s vrha planine na desetke tirkiznih jezera koji ga okružuju? Upravo takve prizore pruža park prirode Neouvielle u francuskom dijelu Pireneja. Znate li koja je najsvetija katalonska planina i na koji grad se s nje pruža pogled?

 

Odgovore na sva ta pitanja možete saznati na 18. planinarskoj večeri Prirode i društva koju organizira HPD Mosor u suradnji s klubom Quasimodo, a kao uvod u Mosor film festival koji se održava krajem svibnja iduće godine na Mosoru.

 

u-srcu-pirineja-i-docek-lazne-nove


Pozivamo vas da u srijedu 18. prosinca 2019. dođete u klub Quasimodo i u razgovoru s voditeljicom Aleksandrom Kuzmanić saznate od Sanje Marinov i Denisa Vranješa kako su ih to Pireneji osvojili da se već drugi put u četiri godine odlučuju za putovanje na Iberijski poluotok.
Nakon predavanja za glazbeni dio programa će se pobrinuti DJ Ernesto koji će nas povesti u sad već tradicionalni veseli doček lažne Nove i odbrojavanje u ponoć uz katalonski ska, baskijski punk i galicijske reggae ritmove. Ulaz je kao i uvijek slobodan za sve ljude dobre volje, ali nećemo vam zamjeriti ako donesete prskalice, bocu pjenušca ili koji kolač za oproštaj s još jednom planinarski uspješnom godinom.