31. memorijalni pohod Slobodan Ravlić

PDFIspis

Ravlic2012malaU nedjelju, 15. siječnja grupa Mosoraša je sudjelovala na 31. memorijalnom pohodu Slobodan Ravlić na Biokovu u organizaciji HPD "Biokovo" iz Makarske. Ovaj se pohod organizira u znak sjećanja na Slobodana Ravlića, koji je 16. siječnja 1981. god. tragično preminuo noseći opremu na odašiljač Sv. Jure, dok je njegov kolega Zlatko Lalić preživio nevrijeme koje ih je zateklo.


Ravlic201201

 

Ravlic201202


U pohodu je sudjelovalo 60-tak planinara. Mi smo krenuli iz Splita rano kako bismo popili prvu jutarnju kavu u Makarskoj. Nakon kave, uputili smo se na Biokovo, cestom do Velikog Pogleda, gdje smo parkirali auta te se dalje cestom uputili prema kući pod Sv. Jurom.


Ravlic201203

 

Ravlic201204

 

Na padinama Troglava, gdje se nalazi spomen ploča u čast Slobodanu Ravliću, položeno je cvijeće i održana minuta šutnje za poginulog planinara. Nakon kratke stanke, nastavili smo put prema pl. kući pod Sv. Jurom. Nakon što smo se okrijepili čajem, slijedio je uspon do vrha na kojem se nismo puno zadržavali radi velike hladnoće. Napravili smo nekoliko fotografija nakon čega smo se smjestili u tople prostorije Odašiljača. Prije spuštanja sa vrha sreli smo i našu Sonju i Marinu koje su se penjale iz Turije.


Ravlic201205


Ravlic201206

 

Ravlic201207


U kući pod Sv. Jurom nas je čekao topli fažol i pive. Nakon okrijepe nastavili smo istim putem prema autima. Hvala HPD "Biokovo" na pozivu i na gostoprimstvu i vidimo se i dogodine.


Ekipa: Boris, Ela, Matea, Dube, Sanja, Vanja, Vinci i Sandra

 

Tekst: Sandra Kuzmanić 

Fotografije: Denis Vranješ- Vinci