Nova Ljetna alpinistička škola

PDFIspis

Alpinistička 02Ovog je četvrtka u mosoraške klupe sjela nova generacija budućih alpinista koju će po prvi puta voditi iznimno iskusan i uspješan Željko Bockovac - Bocko uz pomoć stručnog tima koji sačinjava i dosadašnja voditeljica ljetnih alpinističkih škola Tea Čalogović.

 

Od 12 prijavljenih kandidata, komisija je na kvalifikacijskom testu na Mosoru izabrala 8 polaznika Ljetne alpinističke škole za koje su uvjereni da im prvenstveni cilj školovanja nije ulazak u GSS te da će se još dugo nakon škole družiti s klinovima i kladivom u stijeni.

 

Alpinistička 01

 

Pročelnica AO HPD Mosor Ana Buklijaš je prije uvodnog predavanja polaznicima škole zaželjela uspješan dvomjesečni period školovanja i da pri tom poklanjaju maksimalnu pažnju kako na vlastitu sigurnost, tako i svojih penjačkih partnera. 

 

Tijekom ovih ukupno devet tjedana trajanja Škole polaznici će se upoznati sa svim izazovima i poteškoćama koje se postavlja pred svakog alpinistu na putu do vrha te nužnosti njihove apsolutne posvećenosti i odricanja koji uz neizostavnu dozu sreće uvjetuju mogućnost za uspjehom.

 

Tekst i fotografije: Denis Vranješ