"Mosor" u "Hrvatskom planinaru"

21 Listopad 2022

hp th"Hrvatski planinar", službeno glasilo Hrvatskog planinarskog saveza, jedan je od najstarijih planinarskih časopisa u svijetu, čiji je prvi broj tiskan 1. lipnja 1898. i koji od samog osnivanja "Mosora" redovito objavljuje izvještaje i vijesti s naših društvenih aktivnosti.

Nastavi čitati

 

Kretanje i orijentacija u zimskom planinarenju

21 Listopad 2022

kretanje thTemu s drugog predavanja Visokogorske škole HPD-a "Mosor" je obradio polaznik Vedran Budimac i u njegovom eseju možete saznati sve specifičnosti kretanja i orijentacije u zimskim uvjetima planinatrenja.

Nastavi čitati

 

Drugi vikend ljetne alpinističke škole 2022./2023.

20 Listopad 2022

drugi-tjedan thDrugi vikend ljetne alpinističke škole je bio moj prvi vikend. Planirala sam se spakirati u petak popodne i rano u krevet jer je bio naporan radni tjedan. Spakirala se jesam, legla rano nisam.

Nastavi čitati

 

Prvi tjedan ljetne alpinističke škole 2022./2023.

20 Listopad 2022

prvi-tjedan thU kultnom Drniškom kafiću spajaju se stolovi i traži se stolica viška jer se okuplja posebna ekipa. Kao rijeka počinju pristizati predavači, asistenti, učenici i u tren oka za stolom nas ima 15-tak. Šturo smo izminili par riči, razbudili se, marendali i uputili prema kanjonu Čikole.

Nastavi čitati

 

Otvorenje naše planinarske kuće na Vidovoj gori

18 Listopad 2022

vidova gora-prije-ww2 thNa današnji je dan 1936. g. svečano otvorena naša planinarska kuća na Vidovoj gori. Izgradnja trećeg planinarskog objekta HPD "Mosor"  započela je u travnju 1935. godine, kada je dogovorena izgradnja planinarske kuće na Vidovoj gori na otoku Braču i započeto prikupljanje velikih financijskih sredstava među članovima i simpatizerima HPD-a "Mosor".

Nastavi čitati

 

Stranica 6 od 395